Generationsskifte i återförsäljarnätverket för Maskinia

I slutet på nittiotalet, närmare bestämt 1999, startade LGL Maskin som återförsäljare för Maskinia i Västernorrland. Det har varit ett långt och mycket bra samarbete som har stärkts ytterligare av Lars Jonsson i Örnsköldsvik, JBM AB, de sista 10 åren. Nu är det dags för nya krafter att ta vid och Andreas på Kjellsons Maskinservice kommer ansvara för Västernorrland medan Thore Boström Maskin i Gävle tar fullt ansvar för Gävleborgs län.

LGL Maskin och JBM AB har sedan 1999 respektive 2011 varit återförsäljare för Maskinia och dess maskinmärken. De båda har gjort en fantastisk insats och utvecklat Doosan, Case och Bergmann i sina respektive distrikt. Nu är det dags att ta det lite lugnare säger Lars-Göran och kommer därför att vara fokuserad på att sälja begagnat maskiner. Även Lars Jonsson kommer att koncentrera verksamheten på begagnat och uthyrning, där han har en flotta som rullar.

 

I Västernorrland kommer PL Hydraulik och Maskin, i Gnarp samt YW Maskinservice i Örnsköldsvik även fortsättningsvis ansvara för service och reservdelar. Tillsammans med de nya återförsäljarna kommer nu även eftermarknaden utvecklas.

 

Kjellsons Maskinservice är redan en etablerad återförsäljare hos Maskinia med ansvar för Västerbotten. Där har företaget gjort stora framsteg i distriktet med många maskinaffärer och etablering av en stabil eftermarknad. Från och med första juli 2022 utökas ansvaret med Västernorrland. Försäljningsteamet har redan utökats med ytterligare en säljare med lång erfarenhet från branschen. Nu kommer Andreas Kjellson och Andreas Lundvall driva på utvecklingen i för Doosan, Case och Bergmann till befintliga och nya kunder i Västernorrland.

Bilden: Andreas Kjellson och Andreas Lundvall, Kjellsons Maskinservice AB.


Söderifrån möts distrikt Västernorrland upp av Maskinias återförsäljare Thore Boström Maskin som får ett utökat distrikt med hela Gävleborg och Dalarnas län. Sedan en tid tillbaka är den nya säljaren Per Söder på plats som förstärker upp de redan etablerade försäljarna Mats Lind och Peter Mickelsson. Tillsammans med Boströms Maskins VD och ägare, Juhani Tillanen, ansvarar nu dessa fyra personer för försäljningen i distriktet. Boström Maskin arbetar nu med att stärka upp eftermarknaden ytterligare på området tillsammans med befintliga auktoriserade serviceverkstäder kommer att skapa en trygghet och närhet för maskinägarna i distriktet.

 

Att dessa två etablerade och framgångsrika återförsäljarna nu får ett utökat område borgar för en stabil framtida utveckling. De har stor kunskap i Maskinias produktportfölj, de kan branschen och kan erbjuda befintliga och nya kunder maskiner i toppklass. Deras eftermarknad är väl utbyggd samt kommer stärkas ytterligare. Tillsammans kommer vi att säkerhetsställa en hög driftssäkerhet av maskinerna i området.

 

-Jag vill börja med att tacka LGL Maskin och JBM AB för deras stora insatser genom åren. De har varit en vital del av att bygga upp Maskinia och framför allt Doosan i norr. De kommer för all framtid vara en del av den fantastiska utvecklingen vi har haft tillsammans och det är vi stolta och nöja över, avslutar Fredrik Holmquist, VD Maskinia.

 

Maskiniagruppen är generalagent i Sverige för Doosan, Case & Bergmann. Maskiniagruppen har sitt huvudkontor i Linköping med filialer i Stockholm/Järfälla, Staffanstorp, Jönköping, Göteborg, Uddevalla, Kalmar, Trelleborg samt ett väl utbyggt nät med 6 återförsäljare och totalt 20 serviceverkstäder.  

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår