Maskinia firar dubbelt som generalagent 2021

År 2021 är ett speciellt år för Maskinia! 1991 startade Maskinia som generalagent för Doosan och 2011 startade man som generalagent för Case Construction Equipment. Detta innebär att man i år jubilerar dubbelt med 30 år som generalagent för Doosan samt 10 år som generalagent för Case CE.

Det var under maskinmässan Bauma i München tidigt 90-tal som Maskinia och Doosan, då Daewoo, fick upp ögonen för varandra. Daewoo var på den tiden en uppstickare bland maskinleverantörerna i Europa med siktet högt ställt. Maskinia hade etablerat sig i Sverige som en stabil leverantör av entreprenadmaskiner både som generalagent av olika märken och som begagnat-, tillbehör- och redskapsleverantör till svenska maskinentreprenörer.

Maskinia såg potentialen i Doosan och Doosan såg Maskinia som etablerad aktör som kunde lansera märket på den svenska marknaden. 1991 skrevs avtalen om generalagenturen på och en spännande resa startade med att etablera det Sydkoreanska märket. I början var det bitvis trögt att övertyga de svenska maskinentreprenörerna, men idag kan Maskinia och Doosan titulera sig som Sveriges tredje största entreprenadmaskinmärke!

Doosan har ett brett sortiment och vi levererar maskiner i alla produktgrupper; bandgrävare, hjulgrävare, minigrävare, hjullastare och dumprar. Bandgrävare och hjulgrävare är de mest etablerade maskinerna med höga marknadsandelar. Under de senare åren har minigrävare nått en stor framgång och Doosan är idag ett av de större märkena i Sverige. Det kompletta produktutbudet från 1 till 10 ton i kombination med utvecklingen av Maskinia geografiskt har gjort att dess närvaro har ökat markant. Många har insett också att det är väldigt fina produkter som håller en hög kvalitet och produktivitet. Dumprar och hjullastare har varit med under många år och växer kontinuerligt sig starkare, men man väntar fortfarande på den stora succén de förtjänar. Stora förväntningar finns på de nya -7 maskinerna där framför allt hjullastarna har fått en ”total makeover” och som Doosan skriver ”We only changed everything”.

-Det har varit en fantastisk resa, berättar Fredrik Holmquist, VD på Maskinia.

Det var när Fredrik Holmquist tog över som VD 2012 som han även tog in CASE Construction Equipment i Maskinias produktportfölj. Man kände att man ville komplettera Doosan med ytterligare ett kvalitetsmärke. 2011 fann Maskinia och Case CE varandra och avtal om generalagentur slöts. Under åren har Maskinia lyckats etablera Case som ett av de etablerade maskinmärkena i Sverige. Man har byggt en rejäl grund med försäljning och eftermarknad med hög geografisk täckning i landet. Redan innan försäljning tog fart satsade man hårt på eftermarknadsdelen där reservdelstillgång och tekniskt know-how är hörnstenar, allt för kundernas trygghet.

-Att Case har kommit så här långt i Sverige på så kort tid beror på att maskinerna har en unik hydraulik, kvalitet och låg driftkostnad. Har man en gång kört en Case och fått känna på både hydraulik och plånbokseffekterna så blir man lätt en återkommande kund, fortsätter Fredrik Holmquist.

Produktsortimentet är enormt för Case, men de japantillverkade bandgrävarna är de som säljs i störst volym i Sverige även om hjullastarna växer och är en värdig utmanare till våra ledande konkurrenter. Det är i prestanda och ekonomi, men även en fantastisk servicevänlighet som hjullastarna presterar. Den amerikanska touchen syns när man tittar vidare i produktutbudet. Skidsteer, bandtraktorer och hyvlar är några andra fina produkter i programmet.

År 2021 blir alltså ett riktigt jubileumsår för Maskinia. Kunderna kommer att märka av detta genom erbjudanden och kampanjer på maskiner på utvalda modeller från de båda märkena.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår