Köp Redskap | Epiroc

Kross- och siktskopor

Krosskopa BC 2100-5300

Siktskopa BS1600

Siktskopa BS 22000

Epiroc - Kross- och siktskopor

BC-skopkrossar är innovativa och lever upp till krosskraven på dagens arbetsplatser. Med en riggmonterad skopkross kan du krossa och återvinna alla typer av spillmaterial direkt på arbetsplatsen. Den processen kräver mindre mekanisk utrustning samtidigt som kostnaderna för transport och avfallshantering blir lägre. Därtill behövs det bara en förare till både demoleringstillbehör och skopkross.

BS-siktskopa är en mer komplett lösning för kunder inom återvinnings- och bergbrytningsbranschen genom att kombinera modern design med robust konstruktion.

Kraften överförs hydrauliskt till korgen via en drivrem som inte behöver spännas. Den här tillförlitliga lösningen ger optimalt vridmoment och minskar tiden för underhåll.
Den stora diametern på huvudrullagret gör det möjligt att montera en mycket längre korg jämfört med andra siktar på marknaden. Det stora siktningsområdet ger påtagligt ökad prestanda samtidigt som det säkerställer hög kvalitet.

Korgen har dessutom en polygonkonstruktion med 12 sidor istället för en rundad yta. Polygonformen gör att materialet kan skakas på ett mycket effektivt sätt vilket ger en snabbare siktningsprocess. Materialet passerar sedan genom sexkantiga öppningar i nätkonstruktionen. Stenar, krossad betong och återvunnet material blir direkt till ballastmaterial redan på arbetsplatsen. Beroende på behov och krav kan du välja bland korgar med sex olika öppningsstorlekar: 20, 30, 40, 50, 60 och 80 mm.
De nya siktskopan från Epiroc finns i två storlekar för bärare mellan 18 och 38 ton. Konstruktionen av höghållfast stål garanterar lång livslängd i krävande arbetsmiljöer.

Tillsammans med våra kunder bygger vi framtida sverige

Våra strategiska grundstenar
  • Kompletta leveranser med kunderna i centrum
  • Engagerade och kompetenta medarbetare
  • Framåtanda är vår vardag, det driver utveckling