Maskinia

Nyhetsarkiv

2024-05-10

Maskinia startar service i Göteborg

Under flertalet år har servicen skötts av samarbetspartners i distriktet men precis som i Uddevalla och Jönköping blir det nu service i egen regi i Göteborg. Maskinia ser att den service som utförs av dem själva ökar kundernas nöjdhet, upplevda kvalitet och trygghet. 

Maskinia har under många år haft auktoriserade servicepartners på flera ställen i södra Sverige och det har fungerat bra. När Maskinia och dess maskinmärken växer på marknaden och kundernas krav ökar, är det viktigt för företaget att fortsatt utveckla eftermarknaden för att matcha kundernas och tillverkarnas högt ställda krav. 

–Att etablera en komplett anläggning i Göteborg har varit en målsättning i många år. Nu var det dags och vi börjar med att starta igång serviceverksamheten genom att stötta från våra båda fullserviceanläggningar i Munkedal och Jönköping säger Maskinias VD, Fredrik Holmquist.

Maskinia kommer nu att söka fältservicemekaniker och reservdelspersonal samt ledande befattningar för att stötta det nuvarande teamet i regionen. Allt för att erbjuda bästa servicen och tryggheten för nuvarande och framtida kunder.

Maskinia har avslutat samarbetet med vår tidigare serviceverkstad i Göteborg, Steens T&E. Kunder ska nu vända sig direkt till Maskinia för service, garantier eller reparationer. Vi tackar Steens T&E för ett långt och bra samarbete och önskar dem lycka till framöver!

2023-11-14

Maskinia lanserar Europas största program för elektriska dumprar

Maskinia, den svenska generalagenten för Bergmann dumprar, meddelar att man nu med stolthet lanserar det mest omfattande programmet för elektriska dumprar i Europa. Det familjeägda företaget Bergmann från Tyskland har under många år prioriterat hållbarhet och klimatskydd, och nu tar de ett stort steg framåt med sitt imponerande sortiment av elektriska dumprar.

Bergmanns utvecklingsteam har sedan 2016 arbetat målmedvetet med att konvertera hela sin serie av dumprar med en maskinvikt upp till 3 500 kg till att drivas av el, vilket eliminerar utsläpp och minskar miljöpåverkan av tung transport. Målet har varit att erbjuda en komplett elektrisk produktlinje samtidigt som man utnyttjar fördelarna och flexibiliteten hos elektriska drivsystem. Dessutom har man lagt stor vikt vid säkerhet, för att operatörerna ska kunna utföra sitt arbete på intuitiva och säkra fordon.

Bergmanns nya program omfattar totalt 5 olika modeller med lastkapaciteter från 300 kg upp till 
3 500 kg. 

Minidumpern C301 finns i tre olika storlekar och är den minsta modellen i utbudet av elektriska dumprar som passar exemplariskt i trädgårdar, på hästgårdar eller liknande platser där man enkelt behöver förflytta massor upp till 800 kg på ett smidigt sätt. 

Därefter kommer C801 (hjulburen) och C901 (bandburen) som är ytterst kompakta och lätthanterliga dumprar idealiska för till exempel arbeten inomhus eller i miljöer med begränsade. 

Näst på tur följer C802 med en imponerande lastkapacitet på hela 1500 kg trots sitt kompakta format. C802 är utrustad med sviveltipp, moderna instrument och en komfortabel och trevlig förarmiljö. Helt enkelt en perfekt instegsmodell för hyrfirmor.

Den största elektriska dumpern från Bergmann är C804e. Med en lastkapacitet på hela 3,5 ton och med funktioner som roterande förarsäte, sviveltipp, krabbstyrning/fyrhjulsstyrning och de stora fördelarna med eldrivna fordon som innebär 100% utsläppsfri, tystgående och snabb så har den allt du kan önska för en produktiv arbetsdag.

Bergmanns egna drivsystem används i alla nya modeller, där det egenutvecklade och egentillverkade batteriet utgör kärnan. Det 80 V litiumjärnfosfatbatteriet uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna och har en extremt lång livslängd.

Hela Bergmanns elektriska dumperprogram visades för första gången på Bauma 2022 i München och finns nu tillgänglig hos generalagenten Maskinia. 

 

2023-09-20

CASE höjer ribban i branschen med nytt minisortimentet!

Ett nytt premiumtillskott inom minisegmentet har sett dagens ljus! För de som strävar efter det lilla extra och söker en minigrävare med en nivå högre än dagens marknadsstandard så finns svaret hos CASE. Genom ett strategiskt drag förvärvade man nyligen en etablerad tillverkare av minimaskiner och tillsammans har man gemensamt utvecklat dessa nya minigrävare. Nya D-serien levererar på den högsta tänkbara nivån och bär nu stolt CASE symbolmärke, örnen ABE, likt de storslagna grävmaskinerna och hjullastarna!


CASE generalagent Maskinia är stolta över att kunna presentera denna exklusiva serie av minigrävare till de svenska kunderna. Serien sträcker sig från minstingen CX12D (1,2 ton) upp till CX65D (6,5 ton). I den nya serien finns också de två helelektriska alternativ CX15EV och CX25EV.

-Maskinia strävar alltid efter att erbjuda det bästa till den svenska marknaden, och nu har vi den möjligheten med våra nya minigrävare! Extra spännande är det med de två helelektriska alternativen på 1,5 resp 2,5 ton, dessa minigrävare representerar framtidens hållbara maskiner och rimmar väl med Maskinias pågående miljöarbete benämnt Maskinia Blue, säger Fredrik Holmquist, VD för Maskinia.


Maskinia erbjuder sina kunder att anpassa sin maskin från fabrik genom en rad val såsom: knäckbom, dubbelpump för tiltrotator, extra motvikt, extra lång sticka, rotationshydraulik, gummi- eller stållarv med mera. Kan man tänka sig att beställa sin maskin 3-4 månader innan leverans så finns möjligheten att bestämma exakt hur maskinen ska vara specificerad och anpassad för att den ska kunna utföra jobbet med 100% effektivitet och därigenom spara både pengar och tid. För att även erbjuda snabba leveranser finns en rad färdigutrustade maskiner med valen redan gjorda.

-CASE nya minigrävarserie representerar en ny standard för kvalitet och prestanda. Vi är övertygade om att de kommer att bli det självklara valet för svenska entreprenörer som vill ha minimaskiner med det lilla extra. Vi kommer nu under hösten presentera dem för våra svenska kunder och visa tydligt vilka fördelar våra minigrävare från CASE kan erbjuda dem, bland annat premiärvisades den helelektriska CX15EV på Entreprenad Live och fick fina vitsord, avslutar Fredrik Holmquist.

Läs hela pressmeddelandet här!

 

 

 

 

 

 

 

 2023-09-19

Maskinia flyttar fram positionerna och tar över Gävleborg

Efter Maskinias många års samarbete med Boström Maskin AB i Gävleborg så går företagen nu skilda vägar. Boström Maskin har beslutat att avsluta sitt återförsäljaransvar för Case, Develon och Bergmann entreprenadmaskiner.

-Vi tackar Boström Maskin för en mångårig och fin relation och blickar nu framåt och uppåt. Maskinia ser en stor potential i området och ser fina möjligheter att utveckla verksamheten på distrikten Gävleborg och Dalarna, säger Fredrik Holmquist, VD på Maskinia.

Maskinias lyckade satsning och starka marknadsnärvaro i södra Sverige borgar för en framtida utveckling även i Gävleborg och Dalarna. Vi kommer nu ta över försäljningen i egen regi i Gävleborg samt låta vår framgångsrika återförsäljare RF Maskin ta över Dalarna. RF Maskin har nyligen utökat teamet och kommer kunna ta hand om både service och försäljning i Dalarna tillsammans med vår serviceverkstad Orsa Maskin. 

Ansvar för försäljningen upphör omgående och flyttas nu till Maskinias egen organisation. Där Nicklas Rutanen tar över försäljningsansvaret för Gävleborg och Fredrik Lindén på RF Maskin för Dalarna. Service, reservdelar och reparationer kommer framöver att hanteras av serviceverkstäderna i Gnarp, Orsa samt Maskinia i Järfälla. 

2023-03-14

Maskinia är nu ISO Certifierade

Maskinia meddelar nu att de har blivit certifierade enligt tre ISO-standarder: kvalitetsledningssystemet ISO9001, miljöledningssystemet ISO14001 och arbetsmiljöledningssystemet ISO45001. Denna trippelcertifiering bekräftar Maskinias engagemang för att erbjuda våra kunder högkvalitativa produkter och tjänster med hänsyn till en säker miljö och arbetsmiljö.

ISO9001 är en standard för kvalitetsledningssystem som hjälper organisationer att uppnå högsta nivå av kvalitet i alla aspekter av sin verksamhet. Certifieringen visar att Maskinia har implementerat en kvalitetsstyrning i hela företaget, från ax till limpa eller från inköp och försäljning till leverans och service på eftermarknaden.

ISO14001 är en standard för miljöledningssystem som hjälper organisationer att identifiera och hantera sin miljöpåverkan. Certifieringen visar att Maskinia är engagerade i att minska sin påverkan på miljön genom att implementera miljövänliga processer och att arbeta för att uppnå en hållbar verksamhet. Maskinias miljöarbete går under namnet Maskinia Blue och omfattar i huvudsak fyra olika initiativ:
·          Erbjuda våra kunder maskiner med alternativa motorer för att gå mot fossilfri drift ´
·          Driva omställningen till fossilfri olja och diesel för minskad miljöpåverkan
·          Leda omställningen av våra anläggningar, bilar med mera mot en minimal miljöpåverkan
·          ”Maskinia Reman” som innebär att skapa en cirkulär hantering av maskiner, batterier och reservdelar

ISO45001 är en standard för arbetsmiljöledningssystem som hjälper organisationer att skapa en säker och hälsosam arbetsmiljö. Certifieringen visar att Maskinia har implementerat en strukturerad metod för att förebygga skador och sjukdomar på arbetsplatsen, och att de är dedikerade till att skydda hälsan och säkerheten för alla sina anställda. Maskinia strävar kontinuerligt mot att vara en arbetsgivare av högsta klass - a great place to work!

Att uppnå ISO-certifieringar kräver en omfattande process för att säkerställa att företaget uppfyller de högsta standarderna inom områdena kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Genom att arbeta med externa revisorer och genomföra omfattande interna kontroller har Maskinia visat att man är dedikerade till att upprätthålla högsta standarder inom alla aspekter av sin verksamhet.  

-Att bli ISO-certifierad har varit en målsättning i många år men nyttan ökar med storleken på företaget och nu var det dags. Vi har sedan en tid passerat 100 anställda, 600M i omsättning och har åtta anläggningar runt om i landet och då blir effekten av ISO-certifieringen större säger Maskinias VD, Fredrik Holmquist.

-Vi är mycket stolta över att ha uppnått denna trippelcertifiering! Dessa certifieringar stärker vårt arbete runt att öka kundnöjdheten och personalens trivsel och trygghet. Vi kommer att fortsätta arbeta med att förbättra vårt företag. Dessa certifieringar var ett mål på vägen, men vi har mer att ge och siktar mot högre nivåer med ännu nöjdare kunder och medarbetare på Maskinia, säger Maskinias VD, Fredrik Holmquist. 

Med dessa certifieringar, fortsätter Maskinia att stärka sin position som en ledande leverantör av maskiner och utrustning på den svenska marknaden, samtidigt som man visar sitt ansvarstagande gentemot miljön och säkerheten på arbetsplatsen.

2023-03-06

Maskinia öppnar fullserviceanläggning i Munkedal

Maskinia öppnar fullserviceanläggning i Munkedal norr om Uddevalla.  En ökande efterfrågan på service och maskiner i Bohuslän, norra Göteborg och Dalsland gör att Maskinia nu satsar med en egen anläggning. Med en anläggning i egen regi kommer Maskinia nu kunna ge nuvarande och framtida kunder bästa möjliga service.

Maskinia expanderar sin verksamhet väster ut och meddelar nu att de kommer att öppna en fullserviceanläggning i Munkedal, strax norr om Uddevalla, under våren 2023. Anläggningen kommer att vara belägen på Smedbergsvägen 15 och kommer att möta kundernas behov i distriktet på ett effektivt sätt.

Maskinias starka tillväxt under de senaste åren är kopplad till den utveckling samt förstärkning av verksamheten som gjorts runt om i Sverige. Både egna anläggningar och återförsäljare har bidragit till att lyfta Maskinia. Det har varit ett stort fokus på eftermarknad och det jobbet fortsätter även framåt. Maskinia ska bli bäst i Sverige på eftermarknad.

Maskinias maskinsäljare i distriktet, Mattias Carlsson, är mycket glad och stolt över att nu kunna presentera en fullserviceanläggning där han får ett fokuserat team som stöttar våra kunder.

-Kunderna kan förvänta sig att kunna se och köpa maskiner av högsta kvalitet från Maskinias breda sortiment, få service och reparationer utförda direkt på plats. För att erbjuda ännu bättre service kommer Maskinia att ha två fältservicetekniker tillgängliga för kunderna. Dessa två tekniker är Joakim Bråthén och Thomas Blom. Båda har stor erfarenhet av Maskinias märken och kommer att skapa en stor trygghet för kunderna i distriktet. 

Vår samarbetspartner Uddevalla Hydraul & Maskin kommer fortsatta som vanligt med att utrusta maskiner samt sälja reservdelar i området. Vi ser en stor styrka i att våra kunder kan få hjälp på flera ställen gällande delar. 

-Vi är mycket glada över att kunna erbjuda våra kunder en fullserviceanläggning i Munkedal, säger Fredrik Holmquist, VD på Maskinia. Vi tror att våra kunder kommer att uppskatta den ökade tillgängligheten av våra produkter och tjänster i distriktet. Vi har planer på fortsatt expansion i Västra Götaland och i Sverige. 

Maskinia har en lång historia av att erbjuda högkvalitativa maskiner och tjänster till sina kunder i hela Sverige. Deras breda sortiment av maskiner från välkända varumärken som Develon/Doosan, Case och Bergmann har gjort dem till en av de ledande aktörerna på marknaden.

 

Tillsammans med våra kunder bygger vi framtida sverige

Våra strategiska grundstenar
  • Kompletta leveranser med kunderna i centrum
  • Engagerade och kompetenta medarbetare
  • Framåtanda är vår vardag, det driver utveckling