Maskinia

Nyhetsarkiv

2023-03-14

Maskinia är nu ISO Certifierade

Maskinia meddelar nu att de har blivit certifierade enligt tre ISO-standarder: kvalitetsledningssystemet ISO9001, miljöledningssystemet ISO14001 och arbetsmiljöledningssystemet ISO45001. Denna trippelcertifiering bekräftar Maskinias engagemang för att erbjuda våra kunder högkvalitativa produkter och tjänster med hänsyn till en säker miljö och arbetsmiljö.

ISO9001 är en standard för kvalitetsledningssystem som hjälper organisationer att uppnå högsta nivå av kvalitet i alla aspekter av sin verksamhet. Certifieringen visar att Maskinia har implementerat en kvalitetsstyrning i hela företaget, från ax till limpa eller från inköp och försäljning till leverans och service på eftermarknaden.

ISO14001 är en standard för miljöledningssystem som hjälper organisationer att identifiera och hantera sin miljöpåverkan. Certifieringen visar att Maskinia är engagerade i att minska sin påverkan på miljön genom att implementera miljövänliga processer och att arbeta för att uppnå en hållbar verksamhet. Maskinias miljöarbete går under namnet Maskinia Blue och omfattar i huvudsak fyra olika initiativ:
·          Erbjuda våra kunder maskiner med alternativa motorer för att gå mot fossilfri drift ´
·          Driva omställningen till fossilfri olja och diesel för minskad miljöpåverkan
·          Leda omställningen av våra anläggningar, bilar med mera mot en minimal miljöpåverkan
·          ”Maskinia Reman” som innebär att skapa en cirkulär hantering av maskiner, batterier och reservdelar

ISO45001 är en standard för arbetsmiljöledningssystem som hjälper organisationer att skapa en säker och hälsosam arbetsmiljö. Certifieringen visar att Maskinia har implementerat en strukturerad metod för att förebygga skador och sjukdomar på arbetsplatsen, och att de är dedikerade till att skydda hälsan och säkerheten för alla sina anställda. Maskinia strävar kontinuerligt mot att vara en arbetsgivare av högsta klass - a great place to work!

Att uppnå ISO-certifieringar kräver en omfattande process för att säkerställa att företaget uppfyller de högsta standarderna inom områdena kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Genom att arbeta med externa revisorer och genomföra omfattande interna kontroller har Maskinia visat att man är dedikerade till att upprätthålla högsta standarder inom alla aspekter av sin verksamhet.  

-Att bli ISO-certifierad har varit en målsättning i många år men nyttan ökar med storleken på företaget och nu var det dags. Vi har sedan en tid passerat 100 anställda, 600M i omsättning och har åtta anläggningar runt om i landet och då blir effekten av ISO-certifieringen större säger Maskinias VD, Fredrik Holmquist.

-Vi är mycket stolta över att ha uppnått denna trippelcertifiering! Dessa certifieringar stärker vårt arbete runt att öka kundnöjdheten och personalens trivsel och trygghet. Vi kommer att fortsätta arbeta med att förbättra vårt företag. Dessa certifieringar var ett mål på vägen, men vi har mer att ge och siktar mot högre nivåer med ännu nöjdare kunder och medarbetare på Maskinia, säger Maskinias VD, Fredrik Holmquist. 

Med dessa certifieringar, fortsätter Maskinia att stärka sin position som en ledande leverantör av maskiner och utrustning på den svenska marknaden, samtidigt som man visar sitt ansvarstagande gentemot miljön och säkerheten på arbetsplatsen.

2023-03-06

Maskinia öppnar fullserviceanläggning i Munkedal

Maskinia öppnar fullserviceanläggning i Munkedal norr om Uddevalla.  En ökande efterfrågan på service och maskiner i Bohuslän, norra Göteborg och Dalsland gör att Maskinia nu satsar med en egen anläggning. Med en anläggning i egen regi kommer Maskinia nu kunna ge nuvarande och framtida kunder bästa möjliga service.

Maskinia expanderar sin verksamhet väster ut och meddelar nu att de kommer att öppna en fullserviceanläggning i Munkedal, strax norr om Uddevalla, under våren 2023. Anläggningen kommer att vara belägen på Smedbergsvägen 15 och kommer att möta kundernas behov i distriktet på ett effektivt sätt.

Maskinias starka tillväxt under de senaste åren är kopplad till den utveckling samt förstärkning av verksamheten som gjorts runt om i Sverige. Både egna anläggningar och återförsäljare har bidragit till att lyfta Maskinia. Det har varit ett stort fokus på eftermarknad och det jobbet fortsätter även framåt. Maskinia ska bli bäst i Sverige på eftermarknad.

Maskinias maskinsäljare i distriktet, Mattias Carlsson, är mycket glad och stolt över att nu kunna presentera en fullserviceanläggning där han får ett fokuserat team som stöttar våra kunder.

-Kunderna kan förvänta sig att kunna se och köpa maskiner av högsta kvalitet från Maskinias breda sortiment, få service och reparationer utförda direkt på plats. För att erbjuda ännu bättre service kommer Maskinia att ha två fältservicetekniker tillgängliga för kunderna. Dessa två tekniker är Joakim Bråthén och Thomas Blom. Båda har stor erfarenhet av Maskinias märken och kommer att skapa en stor trygghet för kunderna i distriktet. 

Vår samarbetspartner Uddevalla Hydraul & Maskin kommer fortsatta som vanligt med att utrusta maskiner samt sälja reservdelar i området. Vi ser en stor styrka i att våra kunder kan få hjälp på flera ställen gällande delar. 

-Vi är mycket glada över att kunna erbjuda våra kunder en fullserviceanläggning i Munkedal, säger Fredrik Holmquist, VD på Maskinia. Vi tror att våra kunder kommer att uppskatta den ökade tillgängligheten av våra produkter och tjänster i distriktet. Vi har planer på fortsatt expansion i Västra Götaland och i Sverige. 

Maskinia har en lång historia av att erbjuda högkvalitativa maskiner och tjänster till sina kunder i hela Sverige. Deras breda sortiment av maskiner från välkända varumärken som Develon/Doosan, Case och Bergmann har gjort dem till en av de ledande aktörerna på marknaden.

 

2023-01-20

DOOSAN blir DEVELON

Doosans entreprenadmaskiner namnändras till Develon. Maskinia förtydligar att detta enbart är en namnändring medan produktprogram, produktion, fabriker, modell-beteckningar med mera är oförändrat. Develon blir ett starkt internationellt namn och varumärke med tydlig koppling till Doosans ledord DEVELop samt ONwards.  

 –Doosans DNA lever kvar i allra högsta grad! Allt som byggts upp i form av maskiner, design, kvalitet och eftermarknad är oförändrat - bara namnet förnyas! säger Maskinias försäljningschef för Develon Carl-Johan Sunnerfjord.


I augusti 2021 blev Doosans affärsområde för entreprenadmaskiner sålt till ägarbolaget för Hyundai i Korea. Detta är anledningen till namnändringen som var en del av kraven i affären. Doosan entreprenad-maskiner kommer fortsatt vara en egen del inom Hyundai koncernen. Strategin bakom är att Hyundai vill med de två varumärkena stärka sin globala position och försäkra sig om att de framtida investeringarna får en god lönsamhet genom höga volymer. Det gemensamma bolaget blir 5:e störst i världen med muskler att fortsätta tillväxten!

Frånsett namnändring och logotype så sker inget annat. Produktion, fabriker, produktprogram, modellbeteckningar, färg med mera består enligt tidigare.

De första maskinerna med de nya dekalerna kommer att ses under mässan ConExpo i Las Vegas under mars månad. Sedan kommer maskiner märkta Develon succesivt att levereras ut på marknaden.

Märkets generalagent i Sverige, Maskinia, kommer under en tid att samexponera Doosan med Develon för att under året helt fasa ut Doosan.

-Inga förändringar sker i vår organisation och våra kunder kommer inte påverkas av denna förnyelse av varumärket. Försäljning, service och reservdelar sköts av samma personer och på samma sätt som alltid! Vi ser fram emot denna förnyelse, avslutar Fredrik Holmquist, VD på Maskinia.

 

2023-01-14

CASE väghyvlar anpassas till svenska förares behov

CASE Construction Equipment erbjuder ett brett program av entreprenadmaskiner och arbetar kontinuerligt med att möta kundernas behov. Nu tar man ett stort steg framåt när det gäller segmentet väghyvlar. De kommer nu direkt från fabrik med joystickstyrning som erbjuder föraren en ypperlig förarmiljö och mycket god kontroll av maskinen och dess utrustning. CASE generalagent Maskinia är mycket glada att ni kunna presentera kvalitativa och Europas mest sålda väghyvlar till svenska kunder, nu med en ökad förarkomfort, bättre funktioner och en ökad manövrerbarhet.

–Maskinia vill leverera fler av Europas mest sålda hyvlar på den svenska marknaden och nu kan vi det!, säger Maskinias VD Fredrik Holmquist.

Från och med 2023 kommer alla hyvlar med två fabriksmonterade joysticks som kan programmeras att synkronisera flera funktioner med ett knapptryck. Joystickarna är integrerade i förarstolen med flertalet inställningsmöjligheter vilket skapar en grym komfort på ett föredömligt sätt. Alla maskinfunktioner kan enkelt kontrolleras genom joystickens knappar och reglage vilket ger föraren möjligheten att enkelt, smidigt och ergonomiskt utföra justeringar utan ansträngning. 

CASE två grundmodeller av väghyvlar, 836C och 856C, har en maskinvikt om 13-15 ton respektive 
17-20 ton, beroende på utrustning, vilket gör dem väl anpassade till den svenska marknadens behov och krav. Båda modellerna finns med 4 eller 6 drivande hjul vilket i praktiken ger 4 modeller, dock kommer fokus på den svenska marknaden ligga hyveln med 6 drivande hjul. Väghyvlarna är av högsta kvalité vilket bevisas av ZF-transmission och pålitliga FPT-motorer på 6,7 liter som kraftkälla som jobbar helt utan EGR-teknik för att nå emissionskrav 5. 

Både 836C och 856C väghyvlar har gjort succé på världsmarknaden och är den mest sålda hyveln i Europa!  Nu tar CASE ytterligare ett stort kliv framåt och en mycket bra maskin blir ännu bättre!

-Men dessa nya funktioner har vi nu väghyvlar i toppklass! Ergonomi, kvalitet och en ledande låg bränsleförbrukning är faktorer som gör den optimal för den svenska marknaden. Vår ambition är nu att få presentera den för våra svenska kunder och mer ingående påvisa de fördelar som hyvlarna från CASE kan ge dem, avslutar Fredrik Holmquist.

2022-11-09

Maskinia bygger starkare återförsäljare i norr

Doosan, Case samt Bergmanns generalagent Maskinia jobbar kontinuerligt med att stärka och optimera nätverket med försäljningsställen och serviceverkstäder i Sverige. Nu stuvar man om i Jämtlands län och avslutar samarbetet med Jämt Maskin AB och utökar distriktet för Boström Maskin och Kjellsons Maskinservice.

Maskinias samarbete med återförsäljaren Jämt Maskin AB avslutas nu under 2022. Jämt Maskin har historiskt bidragit till Maskinias utveckling gjort ett fint arbete. För att ta ytterligare steg i att optimera Maskinias återförsäljarnätverk, med färre men större återförsäljare, har detta beslut fattats.

-Denna strategi ger oss mer dedikerade och insatta återförsäljare! Allt för att våra kunder ska få högsta service och kundorienterade säljare hos sin maskinpartner, säger Fredrik Holmquist, VD på Maskinia.

Kjellsons Maskinservice, med huvudsäte i Umeå, är en etablerad återförsäljare hos Maskinia med ansvar för Västerbotten. Företaget har gjort stora framsteg i distriktet och har en välkänt etablerad och stabil eftermarknad.

Under sommaren tog Kjellsons Maskinservice även över Västernorrland och nu läggs alltså även norra delen av Jämtlands län till ansvaret. Försäljningsteamet har utökats med ytterligare en säljare med lång erfarenhet från branschen för att täcka upp behovet av en närvarande försäljningsorganisation. Andreas Kjellson VD och Andreas Lundvall fortsätter nu driva på utvecklingen i för Doosan, Case och Bergmann till befintliga och nya kunder i sitt nya distrikt.

Från söder möts distrikt Jämtland upp av Maskinias återförsäljare Boström Maskin som numera ansvarar för Gävleborg, Dalarna och södra Jämtlands län. Nyligen anställdes en ny platschef, Johan Rosén, och sedan en tid tillbaka är den nya säljaren Per Söder på plats som förstärker upp de redan etablerade försäljarna Mats Lind och Peter Mickelsson. Tillsammans med Boströms Maskins VD och ägare, Juhani Tillanen, ansvarar nu dessa personer för försäljningen i distriktet.

-Att dessa två etablerade och framgångsrika återförsäljarna nu får ett utökat område borgar för en stabil framtida utveckling. De har stor kunskap i Maskinias produktportfölj, de kan branschen och erbjuder befintliga och nya kunder maskiner i toppklass. Deras eftermarknad är väl utbyggd samt kommer stärkas ytterligare. Tillsammans kommer vi att säkerhetsställa en hög driftssäkerhet av maskinerna i området, avslutar Fredrik Holmquist, VD på Maskinia.

2022-10-18

Generationsskifte i återförsäljarnätverket för maskinia

I slutet på nittiotalet, närmare bestämt 1999, startade LGL Maskin som återförsäljare för Maskinia i Västernorrland. Det har varit ett långt och mycket bra samarbete som har stärkts ytterligare av Lars Jonsson i Örnsköldsvik, JBM AB, de sista 10 åren. Nu är det dags för nya krafter att ta vid och Andreas på Kjellsons Maskinservice kommer ansvara för Västernorrland medan Thore Boström Maskin i Gävle tar fullt ansvar för Gävleborgs län.

LGL Maskin och JBM AB har sedan 1999 respektive 2011 varit återförsäljare för Maskinia och dess maskinmärken. De båda har gjort en fantastisk insats och utvecklat Doosan, Case och Bergmann i sina respektive distrikt. Nu är det dags att ta det lite lugnare säger Lars-Göran och kommer därför att vara fokuserad på att sälja begagnat maskiner. Även Lars Jonsson kommer att koncentrera verksamheten på begagnat och uthyrning, där han har en flotta som rullar.

I Västernorrland kommer PL Hydraulik och Maskin, i Gnarp samt YW Maskinservice i Örnsköldsvik även fortsättningsvis ansvara för service och reservdelar. Tillsammans med de nya återförsäljarna kommer nu även eftermarknaden utvecklas.

Kjellsons Maskinservice är redan en etablerad återförsäljare hos Maskinia med ansvar för Västerbotten. Där har företaget gjort stora framsteg i distriktet med många maskinaffärer och etablering av en stabil eftermarknad. Från och med första juli 2022 utökas ansvaret med Västernorrland. Försäljningsteamet har redan utökats med ytterligare en säljare med lång erfarenhet från branschen. Nu kommer Andreas Kjellson och Andreas Lundvall driva på utvecklingen i för Doosan, Case och Bergmann till befintliga och nya kunder i Västernorrland.

Tillsammans med våra kunder bygger vi framtida sverige

Våra strategiska grundstenar
  • Kompletta leveranser med kunderna i centrum
  • Engagerade och kompetenta medarbetare
  • Framåtanda är vår vardag, det driver utveckling